Εύκολες συνταγές

Κεφτεδάκια Yufka με γιαούρτι, Συνταγή για σάλτσα ντομάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις των κεφτέδων Yufka με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας! Αυτή η λαχταριστή συνταγή συνδυάζει χυμώδεις κεφτέδες, κρεμώδες γιαούρτι και μια πλούσια σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας μια αρμονία γεύσης που θα αφήσει τους γευστικούς σας να χορέψουν από χαρά. Προερχόμενο από την τουρκική κουζίνα, αυτό το πιάτο είναι ένας τέλειος συνδυασμός απλότητας και κομψότητας.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα βρείτε για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μοσχαρίσιος κιμάς
500 γραμμάρια

Ζύμη Yufka
4 φύλλα

Κρεμμύδι
1 μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο

Σελίδες σκόρδο
2, κιμάς

Αυγό
1

Μαϊντανός
¼ φλιτζάνι, ψιλοκομμένο

Φύλλα μέντας
1 κουταλιά της σούπας, ψιλοκομμένη

Ψωμάκια
½ φλιτζάνι

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού

Κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού

Γιαούρτι
1 φλιτζάνι

Τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας

Ντομάτες σε κονσέρβα
400 γραμμάρια

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Νερό
1 φλιτζάνι

Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας

Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
½ κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή, θα κάνετε:

  1. Μεγάλο μπολ ανάμειξης
  2. Μαχαίρι και ξύλο κοπής
  3. Μεζούρες και κουτάλια
  4. Ταψί
  5. Φούρνος
  6. Μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι
  7. Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα
  8. Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (350°F).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φύλλα μέντας, τη φρυγανιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  3. Παίρνουμε μια μικρή μερίδα από το μείγμα και το τυλίγουμε σε σχήμα κεφτέ. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
  4. Τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και ψύχονται στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάζεται για να διαμορφώσετε τα κεφτεδάκια και να τα ψήσετε στο φούρνο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για να βελτιώσετε τη γεύση των κεφτεδών, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά τριμμένης παρμεζάνας στο μείγμα.
  • Για ένα καπνιστό twist, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια αντί να τα ψήσετε. Απλώς το ζεστό νερό σε μια περίπου ώρα και ψήστε για 10-12, γυρίζετε τα κατά διαστήματα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα κεφτέδες Yufka με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
420 kcal

Πρωτεΐνη
24 g

Υδατάνθρακες
34 g

Παχιά
21g

Ίνα
3g

Νάτριο
550 mg

Ασβέστιο
150 mg

Σίδερο
4 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο πιάτο, το γεγονός ότι μια στρώση γιαουρτιού σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, στρώνοντας από πάνω τους ψημένους κεφτέδες. Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε τους κεφτέδες Yufka με ζεστό ψωμί ή πιλάφι στο πλάι για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν εναπομείναντες κεφτέδες Yufka, μεταφέρετε τους σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν τα ξαναζεστάνετε, τα ζεστάνετε απαλά σε ένα τηγάνι με λίγο νερό για να διατηρήσετε τη ζουμερή υφή τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή για κεφτέδες Yufka με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας προσφέρει μια σειρά από προϊόντα για την υγεία. Ο κιμάς μοσχαρίσιος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και παρέχει βασικές θρεπτικές ουσίες όπως σίδηρο και βιταμίνη Β12. Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που προάγουν την υγεία του εντέρου και υποστηρίζουν την πέψη. Οι ντομές είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό για τις πιθανότητες του στη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών. Βότανα όπως ο μαϊντανός και η μέντα προσφέρουν επιπλέον βιταμίνες και μετάλλα, ενισχύοντας το διατροφικό προφίλ αυτού του υπέροχου πιάτου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαύσατε τις γεύσεις των κεφτέδων Yufka με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας, μπορείτε επίσης να τις δύο αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Τουρκικό İçli Köfte: Αυτές οι αλμυρές μπάλες με πληγούρι και κιμάς είναι ένα δημοφιλές τουρκικό πιάτο. Συνήθως τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να σερβίρονται με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

  2. Ελληνικοί Κεφτέδες: Αυτοί οι γευστικοί ελληνικοί κεφτέδες φτιάχνονται με συνδυασμό μοσχαρίσιου κιμά, τριμμένη φρυγανιά, βότανα και μπαχαρικά. Σερβίρονται συχνά με σάλτσα τζατζίκι και πίτα για ένα νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

  3. Ιταλικό Polpette: Τα ιταλικά κεφτεδάκια είναι ένα κλασικό αγαπημένο, που συνήθως φτιάχνεται με μείγμα μοσχαρίσιου κιμά, τριμμένη φρυγανιά, τυρί παρμεζάνα και βότανα. Μπορούν να σεβαστούν με ζυμάρικα και σάλτσαρα ή να τα μόνα τους ως νόση σνακ.

  4. Κόφτα Μέσης Ανατολής: Το κοφτά αναφέρεται σε διάφορα είδη κιμά ή κιμά που αναμειγνύονται με μπαχαρικά και πλάθονται είτε σε μπιφτέκια είτε σε σουβλάκια. Συνήθως ψήνονται στη σχάρα και σερβίρονται με ρύζι, σαλάτα και μια πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Εμπνεόμενοι από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Τουρκίας, διάφοροι Τούρκοι σεφ όπως ο Nusret Gökçe (επίσης γνωστός ως Salt Bae) και ο Mehmet Gürs σημαντικό ρόλο στην προώθηση και στη διάδοση πιάτων όπως οι κεφτέδες Yufka με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας. Η τεχνογνωσία και το πάθος τους για την τουρκική κουζίνα έχουν επηρεάσει αμέτρητους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο.

Μπείτε λοιπόν στην κουζίνα σας και ετοιμαστείτε αυτή τη δελεαστική συνταγή που όχι μόνο ικανοποιεί τους γευστικούς σας καλούς αλλά και αποδίδει φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της τουρκικής κουζίνας. Απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και απολαύστε κάθε μπουκιά από αυτούς τους χυμώδεις κεφτέδες γιούφκα βυθισμένους σε κρεμώδες γιαούρτι και πλούσια σάλτσα ντομάτας! 🍽️

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button