Εύκολες συνταγές

Συνταγή για επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε τη γεύση σας με το απολαυστικό επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι! Αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο είναι ένας αρμονικός συνδυασμός γεύσεων και υφών της Μέσης Ανατολής. Η ζωηρή κόκκινη απόχρωση του σιμιγδαλιού, σε συνδυασμό με την πλούσια γλυκύτητα του σιροπιού, δημιουργεί μια οπτική εντυπωσιακή και απολαυστική απόλαυση.

Συστατικά

Δείτε τα υλικά που θα γίνουν για αυτό το δελεαστικό επιδόρπιο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Φίνο σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι

Βούτυρο διαυγασμένο
1/2 φλιτζάνι

Αμύγδαλα, θρυμματισμένα
1/4 φλιτζάνι

Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα
1/4 φλιτζάνι

Ζάχαρη
1 φλιτζάνι

Νερό
1 φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού

Κόκκινη χρωστική τροφίμων
Μερικές σταγόνες

Κανέλα σε σκόνη
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο γλυκό, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψί ψησίματος σε βαθιά όψη
  • Σατέλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Μαχαίρι για τη σύνθλιψη αμυγδάλων και φιστικιών
  • Πιάτα ή μπολ σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψιλό σιμιγδάλι και το βούτυρο κλαρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το σιμιγδάλι.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C).
  3. Απλώστε το μείγμα του σιμιγδαλιού ομοιόμορφα σε ένα βαθύ ταψί.
  4. Βάζουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι. Προσέξτε το γιατί μπορεί γρήγορα να γίνει από χρυσό σε καμένο!
  5. Όσο ψήνεται το σιμιγδάλι, ετοιμαστείτε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε το μείγμα του σιροπιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ροδόνερο.
  7. Φέρτε το σιρόπι να πάρει μια ήπια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Μόλις το σιμιγδάλι ψηθεί στην τελειότητα, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε ομοιόμορφα το έτοιμο σιρόπι πάνω από το καυτό σιμιγδάλι. Αφήστε το σιρόπι να περιέχει για 10-15 λεπτά.
  9. Πασπαλίστε τριμμένα αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης πάνω από το γλυκό.
  10. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε μερικές σταγόνες κόκκινες χρωστικές τροφίμων με ένα κουταλάκι του γλυκού νερού και περισσέψτε το πάνω από το γλυκό για ένα επιπλέον χρώμα.
  11. Τέλος, γαρνίρετε με λίγο σκόνη κανέλας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένων των χρόνων ψησίματος και ψύξης.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε το διαυγές βούτυρο με μαργαρίνη φυτικής προέλευσης ή λάδι καρύδας. Επιπλέον, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι ζάχαρης με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Φροντίστε να προσέχετε το σιμιγδάλι όσο ψήνεται καθώς μπορεί γρήγορα να γίνει χρυσαφένιο σε καμένο.
  • Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς πριν το ρίξετε πάνω από το σιμιγδάλι για να κάνετε τη σωστή απορρόφησή του.
  • Για πιο έντονο κόκκινο χρώμα, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του χρώματος τροφίμων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Κατά το σερβίρισμα, κόψτε το γλυκό σε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου ή τετράγωνα για μια κομψή παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί η κατά προσέγγιση θρεπτική αξία ανά μερίδα του επιδόρπιου με κόκκινο σιμιγδάλι:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Υδατάνθρακες
30 g

Πρωτεΐνη
5 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
20 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο γλυκό, μπορείτε να το παρουσιάσετε σε κομψά πιάτα ή σε διακοσμητικά μπολ. Ένα πασπάλισμα κανέλας σε σκόνη από πάνω προσθέτει μια πινελιά κομψότητας. Για περισσότερη απόλαυση, μπορείτε να συνοδεύσετε το γλυκό με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε το επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Είναι καλύτερα να απολαμβάνετε φρέσκο, αλλά αν σας περισσέψει, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για μια επιπλέον ημέρα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι όχι μόνο ικανοποιεί τα γλυκά σας αλλά προσφέρει και ορισμένα γλυκά για την υγεία:

  1. Σιμιγδάλι: Αυτός ο χοντρός τύπος αλευριού παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι, παρέχοντας μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Περιέχει επίσης απαραίτητα μετάλλα όπως σίδηρο και μαγνήσιο, προάγοντας την υγιή κυκλοφορία του αίματος και υποστηρίζοντας την υγεία των οστών.

  2. Αμύγδαλα: Αυτοί οι ξηροί καρποί πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά είναι γεμάτοι με υγιή λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος. Τα αμύγδαλα παρέχουν επίσης μαγνήσιο και ασβέστιο, συμβάλλοντας σε γερά οστά και δόντια.

  3. Φιστίκια: Αυτοί οι νόστιμοι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υγιεινών λιπαρών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν βιταμίνες Β6 και Ε, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία του ανοσοποιητικού.

  4. Κανέλα: Εκτός από το ότι προσθέτει ένα ευχάριστο άρωμα και γεύση στο επιδόρπιο, η κανέλα έχει διάφορα για την υγεία. Έχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες, βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να βελτιώσει την πέψη.

  5. Ροδόνερο: Αυτό το αρωματικό συστατικό προσθέτει μια διακριτική λουλουδάτη νότα στο επιδόρπιο. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική για τις πιθανές ηρεμιστικές και ενισχύουσες τη διάθεση του. Το ροδόνερο είναι επίσης γνωστό για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές του πληροφορίες για το δέρμα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει το επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Basbousa: Ένα κέικ με σιμιγδάλι Μέσης Ανατολής εμποτισμένο με γλυκό σιρόπι και συχνά με νιφάδες καρύδας ή αμύγδαλα.

  2. Χαλβάς: Ένα δημοφιλές επιδόρπιο από σιμιγδάλι ή ταχίνι ανακατωμένο με ζάχαρη ή μέλι. Μπορεί να αρωματιστεί με υλικά όπως φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα ή ροδόνερο.

  3. Sheera: Ένα παραδοσιακό ινδικό γλυκό φτιαγμένο από σιμιγδάλι, ghee (καθαρό βούτυρο), ζάχαρη και αρωματισμένο με κάρδαμο. Σερβίρεται συχνά ως πρασάντ (προσφορά) κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για επιδόρπιο με κόκκινο σιμιγδάλι αντλεί έμπνευση από τη διάσημη κουζίνα της Μέσης Ανατολής και τις παραδοσιακές συνταγές επιδορπίων των πολιτισμών αυτής της περιοχής. Δημοφιλείς σεφ και μάγειρες που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη και την προώθηση της κουζίνας της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνουν τους Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi και Claudia Roden. Τα βιβλία μαγειρικής και οι εκπομπές μαγειρικής τους έχουν επιδείξει τον πλούτο και την ποικιλία των γεύσεων που συναντάμε σε αυτή τη γαστρονομική παράδοση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button