Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ πρωινού μπέικον

Συνταγή κέικ πρωινού μπέικον

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην αλμυρή απόλαυση ενός κέικ πρωινού με μπέικον που συνδυάζει την καπνιστή γεύση του μπέικον με την αφράτη υφή του κέικ. Αυτή η μοναδική συνταγή ανεβάζει το πρωινό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, καθιστώντας το ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή για χαλαρά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Το κέικ είναι υγρό και γευστικό, με τραγανά κομμάτια μπέικον διάσπαρτα παντού. Κάθε μπουκιά είναι ένας αρμονικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να λαχταρούν για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Ζύμη για κέικ
Γέμισμα
Κάλυμμα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, θρυμματισμένο
4 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, θρυμματισμένο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό κέικ πρωινού μπέικον, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Σπάτουλα
  • Στρογγυλή φόρμα για κέικ (διάμετρος 9 ιντσών)
  • Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
  • Σχάρα ψύξης

Συστατικά:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
  • Ανάλατο βούτυρο
  • Ξινή κρέμα
  • Αυγά
  • Γάλα
  • Μαγειρεμένες φέτες μπέικον
  • Τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Κρεμμυδάκια πράσινα
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Καστανή ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένα πεκάν
  • Μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

Ζύμη για κέικ:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέστε το λιωμένο ανάλατο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το γάλα στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενωθεί καλά.

Γέμισμα:

1. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το θρυμματισμένο μπέικον, το τριμμένο τυρί τσένταρ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.

Συναρμολόγηση:

1. Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
2. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη του κέικ στο έτοιμο ταψί απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
3. Πασπαλίστε το μείγμα με το μπέικον, το τυρί και το πράσινο κρεμμύδι πάνω από το κουρκούτι.
4. Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη για κέικ από πάνω, φροντίζοντας να καλύψει εντελώς τη γέμιση.

Κάλυμμα:

1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το θρυμματισμένο μπέικον, το σιρόπι σφενδάμου, την καστανή ζάχαρη, τα ψιλοκομμένα πεκάν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
2. Πασπαλίστε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη του κέικ.

Ψήσιμο:

1. Τοποθετήστε τη φόρμα του κέικ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
2. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά.
3. Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία του κέικ πρωινού μπέικον θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά για την ανάμειξη της ζύμης, τη συναρμολόγηση των στρώσεων και την προετοιμασία της επικάλυψης. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40-45 λεπτά και η ψύξη του κέικ προσθέτει άλλα 10 λεπτά. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να αφιερώσετε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος για αυτήν τη συνταγή. Ωστόσο, οι νόστιμες γεύσεις και ο μοναδικός συνδυασμός μπέικον και κέικ το κάνουν να αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να μαγειρέψετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό πριν το θρυμματίσετε για τη γέμιση και την επικάλυψη. Αυτό θα προσθέσει μια ικανοποιητική τραγανή γεύση στο κέικ.
– Όταν ανακατεύετε τη ζύμη του κέικ, προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν για να διατηρήσετε την αφράτη υφή του κέικ.
– Για να απλώσετε εύκολα τη ζύμη του κέικ στο ταψί, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Λειώστε το ομοιόμορφα για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις και η γέμιση έχουν κατανεμηθεί σωστά.
– Για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας, περιχύστε λίγο επιπλέον σιρόπι σφενδάμου πάνω από το κρύο κέικ πριν το σερβίρετε. Προσθέτει μια απολαυστική γεύση σφενδάμου που συμπληρώνει τέλεια το μπέικον.
– Σερβίρετε το Bacon Breakfast Cake ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνδυάζεται καλά με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Διατροφή
Ποσό

Θερμίδες
360

Συνολικό Λίπος
21g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
610 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
31 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
14 g

Πρωτεΐνη
12g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το Bacon Breakfast Cake, κόψτε το σε γενναιόδωρες μερίδες και παρουσιάστε το σε βάση για κέικ ή πιατέλα σερβιρίσματος. Μπορείτε να το γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή επιπλέον θρυμματισμένο μπέικον για μια επιπλέον οπτική γοητεία.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να σερβίρετε το κέικ με φρέσκια φρουτοσαλάτα για να προσθέσετε ένα αναζωογονητικό στοιχείο στο άλειμμα του πρωινού σας. Εναλλακτικά, τα τραγανά hash browns ή τα ομελέτα κάνουν υπέροχα αλμυρά συνοδευτικά. Για μια ισορροπία γεύσεων, μπορείτε επίσης να σερβίρετε το κέικ με μια πικρή σάλτσα ή μια κούκλα ξινή κρέμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις κρυώσει, αποθηκεύστε το κέικ πρωινού μπέικον που έχει απομείνει σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες. Εάν προτιμάτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, βάλτε το κέικ στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Πριν σερβίρετε τα υπολείμματα στο ψυγείο, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε απαλά μεμονωμένες φέτες στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ το Bacon Breakfast Cake είναι αναμφίβολα απολαυστικό, ορισμένα συστατικά προσφέρουν θρεπτικά οφέλη. Τα αυγά παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Το τυρί τσένταρ συνεισφέρει σε ασβέστιο και βιταμίνη Α. Τα πράσινα κρεμμύδια προσθέτουν μια δόση βιταμινών Κ και C. Τα πεκάν προσφέρουν υγιή λίπη, φυτικές ίνες και διάφορα θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το κέικ με μέτρο, καθώς περιέχει κορεσμένα λιπαρά και νάτριο από το μπέικον και το τυρί. Ο συνδυασμός του με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το Bacon Breakfast Cake, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Αλμυρό λουκάνικο και τυρί κατσαρόλα πρωινού: Αυτή η συνταγή συνδυάζει λουκάνικα, τυρί και αυγά σε στρώσεις με ψωμί για ένα χορταστικό πιάτο πρωινού.
– Μάφιν με ζαμπόν και τσένταρ: Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι γεμάτα με ζαμπόν σε κύβους και τριμμένο τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή brunch εν κινήσει.
– Τηγανίτες Maple Bacon: Αφεθείτε σε αφράτες τηγανίτες με τραγανές μπουκίτσες μπέικον και περιχυμένες με σιρόπι σφενδάμου για μια απολαυστική ανανέωση σε ένα κλασικό αγαπημένο πρωινό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η μοναδική συνταγή Bacon Breakfast Cake είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και τις μαγειρικές δεξιότητες του διάσημου σεφ Gordon Ramsay. Γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του στη μαγειρική και τους τολμηρούς συνδυασμούς γεύσεων

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button